2005: A passage to India

M & M gaan naar Zuid India

zondag, oktober 16, 2005

Hotels

Gewoon "voor de leuk" (en tijdens het draaien van de zoveelste was) ben ik onze hotels op internet op gaan zoeken. We hebben alles meegemaakt van compleet sfeerloos en vervallen tot zo-luxe-dat-ze-uit-gekheid-zelfs-een-Rubik's-Cube-in-de-badkamers-plaatsten...

Hotel Vijay Park in Chennai - was maar voor de eerste nacht; prima hotelletje en heeft verder weinig indruk gemaakt omdat we er echt alleen maar geslapen hebben.

Ashok Hotel in Pondicherry - de website doet geen recht aan het ontspannen-aan-het-strand karakter van dit hotel. Enig minpuntje was dat er de nacht van de stortregens continu door de bewaking gefloten werd om daklozen te weren die beschutting in de hoteltuin zochten.

Hotel Parisutham in Thanjore - het meest luxe hotel van onze vakantie. Was even wennen want dit hotel had net zo goed in Europa kunnen staan en dat verwacht je ook niet tijdens een 'avontuurlijke' reis naar Zuid India. Daarna vooral genoten van het zwembad (met vriendelijke werkster die de hele dag de tegels mocht schrobben) en de Kubus op het toilet. We hebben als groep nog overwogen om alle stickertjes eraf te halen en bijv. alle blauwe in één kamer te doen, de rode in een andere enz....

Jenny's Residency in Trichy - van het ene uiterste naar het andere; in dit hotel bladderden de muren naar beneden en kwamen de schimmelplekken van het plafond in de badkamer op je af. Gelukkig hebben we er maar één nacht geslapen!

Kodai Resort in Kodaikanal - onze bergchaletjes met extra dekens in de kast die erg nodig waren omdat het best fris was. Je kon er ook kruiken krijgen bij de receptie. Kruiken in Zuid India ja.

Michael's Inn, Periyar natuurreservaat - ach, het was een hotel en het had bedden. Meer heb je ook niet nodig. Waar ze dat vandaan halen op hun site over een 'ambience like windsong' weet ik niet. Mochten we ooit naar dit plaatsje terug gaan, dan willen wij logeren in het prachtige hotelletje dat om de hoek lag en waar de charmante Jude werkt - de enige man die keurig en foutloos Engels spreekt in heel India.

Sealord Hotel in Ernakulam/Cochin - lag aan een drukke weg en had een ongelooflijk trage lift, maar dat werd gecompenseerd door een sfeervol rooftop restaurant en vriendelijk personeel.

Coir Village Lake Resort in de Backwaters - ons paradijsje. Nog meer mooie foto's zijn hier te vinden. 'Coir' is overigens het sisal-achtige touw van kokoshaar dat ze in het naburige dorpje spinnen.

Sagara Beach Resort in Kovalam - prima hotel maar met de meest irritante eigenaar. Zelfs als je ontbijt bestelde probeerde hij je nog iets extra's aan te smeren en je geld af te troggelen. Bijzonder vervelend mannetje. En hij begreep maar niet waarom niemand van onze groep er dineerde.

Hotel Supreme in Madurai - zonder Diana Ross maar met rooftop restaurant en uitzicht over de verlichte Meenakshi tempel. Hier hebben we ook 's avonds een 'family dosa' gegeten, een dun soort kaasflensje dat je in curry prutjes doopt en de onze was dus groot genoeg om er met z'n vieren van te eten.

Mamalla Bhavan, Mamallapurma - niet bijzonder, maar goed genoeg voor de laatste dagen en lekker centraal gelegen mét zwembad!