2005: A passage to India

M & M gaan naar Zuid India

zondag, oktober 16, 2005

foto's deel 3


Groepsfoto:
staand van links naar rechts: Gerard, Frank, onze bijrijder, Marina, Leontine, de chauffeur, Kim
zittend: Charles, Koos, Manon, Marjolein, Leo
midden voor: Bas


Uit de serie Klokhuis momenten: "hoe worden bakstenen gemaakt". Men neme een speciaal soort grond en mengt dat met wat water; met een malletje worden 4 bakstenen per keer gevormd om in de zon op te drogen (per dag werden hier 1500 bakstenen gemaakt); ondertussen stempelt iemand het bedrijfslogo op de stenen; daarna worden de stenen op elkaar gestapeld om nog ongeveer 3 dagen in de zon verder te drogen; tot slot wordt een soort piramide gevormd bestaande uit een stapeltje brandhout, daaromheen een serie bakstenen, nog meer hout, daarna weer een ring stenen enz. eindigend met een rij stenen die met klei worden gedicht. Op deze manier ontstaat een oventje waarin de bakstenen afgebakken worden. De oven wordt vervolgens weer afgebroken om de bakstenen eruit te halen en daarna begint alles weer opnieuw. Simpel toch?!


Een theeplantage in Kerala (de theesoort hier heet Orange Pekoe)


Een Kathakali danser - de traditionele dans/theatervorm van de deelstaat Kerala. Het is in feite een soort mime spelen met muzikale en vocale begeleiding, waarbij de dansers behoorlijk intricate oog-, gelaats-, hand- en voetbewegingen combineren om woorden uit te beelden.


Chinese visnetten aan de kust van Fort Cochin. De visnetten worden bij hoog water om de 5-10 minuten naar beneden gelaten en dan weer omhoog geheisd, waarbij in het midden gedeelte van het net hopelijk vissen zijn gevangen. Er zijn minimaal 4 mannen per net nodig om de constructie op en neer te laten.