2005: A passage to India

M & M gaan naar Zuid India

zondag, oktober 16, 2005

foto's deel 4


Traditionele houseboats in de Backwaters. Vroeger woonden hier mensen op, nu zijn het vooral luxe toeristenbootjes en huwelijksreisbootjes geworden.


Ons paradijsje in de Backwaters. Links zie je nog net de veranda's van onze 5 bungalow hutjes (aan de achterkant van het eilandje waren nog eens 5 hutjes); aan de overkant van het riviertje zie je het begin van de hotel "lobby" (niet zichtbaar, maar daarnaast lag het restaurantje). Een kano bracht ons van de ene naar de andere kant. 's Ochtends bestelden we heel decadent ontbijt via de roomservice en zagen we 10 minuten na ons belletje obers met keurige zwarte pantalons en witte overhemden de dienbladen hoog boven hun schouders tillen, voorzichtig op de kano stappen en gracieus naar de overkant glijden. Zonder twijfel het meest bijzondere ontbijt van de hele vakantie!


Een vissershaventje nabij Kovalam met in de verte een moskee. Aan de andere kant van deze baai staat een katholieke kerk en het trieste verhaal is dat het vissersdorpje tussen beide religies in tweeën wordt gescheurd met elk jaar wel een aantal doden.


Slaap kindje slaap....
Het beeld van de god Shiva wordt in een draagstoel vervoerd naar zijn echtgenote Parvati/Meenakshi in de Meenakshi tempel van Madurai. De priester in het oranje wuift met een borstel de vliegen weg; aan de andere kant van de draagstoel stond een mannetje met een waaier koelte toe te wuiven. De processie werd verder begeleid door muzikanten. Kort na dit moment ontvangt Shiva nog een bedtime snack bestaande uit rijst en een banaan.



Uitzicht op het strand van Mamallapuram, de laatste bestemming van onze vakantie. Een leuk, sfeervol strand/vissersdorpje dat helaas wel getroffen is door de tsunami, zoals het grootste deel van de kust van Tamil Nadu. Indrukwekkend hoe men ermee omgaat en het leven weer oppakt.