2005: A passage to India

M & M gaan naar Zuid India

zondag, oktober 16, 2005

foto's deel 2


De beruchte dansavond in Tanjore waar wij als 'foreign dignitaries' welkom werden geheten. Marjolein ontvangt hier een jasmijnkrans van de plaatselijke senior official huppeldepup van toerisme. Op de achtergrond 2 van de ongeveer 5 persfotografen. Twee dagen later verscheen een foto van 4 van onze groepsleden (inclusief Marina!!) in het plaatselijke sufferdje. Een zeer bijzondere ervaring...


En laten we niet vergeten dat het hier uiteindelijk om ging: een voorstelling van klassieke Tamil dansen.


Ergens onderweg gestopt bij een erg leuk en erg druk bezocht geitenmarktje. Nee, niks gekocht.


De Srirangam tempel net buiten Trichy. Een indrukwekkend groot complex van 7 "ringen", waarvan wij alleen de buitenste 3 mochten bezoeken (de binnenringen met o.a. het sancta sanctorum zijn alleen toegankelijk voor hindoes). Naast plaats van religieuze handelingen is een groot tempelcomplex zoals deze ook een ontmoetingsplek, een winkelcomplex (met vooral tempelprullaria zoals bloemen, kaarsen, beelden, maar ook armbanden en speelgoed) en nog veel meer. De Srirangam tempel staat op de Unesco werelderfgoed lijst.


Ook ergens onderweg - gestopt bij een kleuterschooltje, waar zich eerst 10 leerlingen bevonden en opeens uit alle hoeken en gaten tientallen oudere kinderen bijkwamen die vakantie hadden.