2005: A passage to India

M & M gaan naar Zuid India

zondag, oktober 16, 2005

foto's!!!

Is dit snel of is dit snel? Onze eigen foto's moeten nog ontwikkeld worden, maar Bas, een van onze mede-reizigers, was zo aardig om alvast op de laatste dag van de vakantie aan iedereen een schijfje met een selectie van zijn digitale foto's te geven. Hierbij dus alvast een paar momenten uit de vakantie:
(als je op de foto's zelf klikt krijg je een grotere versie te zien)


Charles geeft 'klassikaal' uitleg over de reis... gelukkig begreep hij de wens van de groep om vooral ook zelf op "ontdekkingsreis" te gaan en vanaf dat moment verliep alles erg soepel.


Een tempelolifant aan het werk. Alle grote tempels in Zuid India hebben een of meerdere van dit soort olifanten die de hele dag mensen met hun slurf zegenen. Zou Slurf-RSI bestaan...?



Cynisch maar waar: het is blijkbaar goedkoper om een groep dames het gras handmatig te laten maaien en het onkruid te wieden dan een grasmaaimachine aanschaffen. Bovendien, als dit werk door een machine werd vervangen, zou het mannenwerk worden en zijn deze dames hun baan kwijt.



De thali, een typisch Zuid Indiase lunchmaaltijd bestaande uit rijst, een aantal (lekkere) "prutjes" en nog wat sausjes. Dit is een vrij luxe variant met metalen schaaltjes, meestal aten we rechtstreeks van een bananenblad waar al het eten op opgeschept werd. Het eten met onze handen (dus zonder bestek) bleef een hele kunst. Op deze foto staan verder 2 mede-reizigers, Leontine en Bas.